RADIATOR ONTLUCHTEN

 

Een radiator ontluchten kan je best jaarlijks doen. Hierdoor zullen de radiatoren sneller en beter warm worden en bespaar op termijn energie. Ook vermijd je zo dat je cv-installatie een tikkend of andere vreemd geluid gaat maken vanwege luchtbellen in de leidingen. Merk je toch veel lucht in de cv-installatie en moet je vaak bijvullen met water, dan heb je waarschijnlijk ergens een lekkage. Wij bij Stan Vermassen Loodgieter Antwerpen staan klaar om op vakkundige wijze jouw radiator te ontluchten en eventuele lekkages te verhelpen. Wij raden je trouwens aan om het ontluchten te combineren met een onderhoud.

Radiator ontluchten

Je radiator en je leidingen ontluchten is niet moeilijk. Je hebt in principe geen vakman nodig om dit te doen. Als je de onderstaande stappen volgt, moet het goed komen.

Waarom moet je een radiator ontluchten?

Vaak wanneer het iets kouder wordt, zal je het antwoord op de vraag " waarom moet je een radiator ontluchten " snel ervaren. De centrale verwarming slaat wel aan, maar één of meerdere radiatoren blijven koud. Vaak zijn dat deze op hogere verdiepingen aangezien lucht naar boven stijgt.

Ook allerlei vreemde geluiden in de leidingen, duiden op lucht in de leiding. Daarom moet je een radiator ontluchten en de CV bijvullen.

Wanneer moet je je radiator ontluchten?

Wanneer moet ik mijn radiator ontluchten? Er staat geen termijn op wanneer je jouw radiator moet ontluchten. Wanneer een kamer niet (voldoende) warm wordt of je radiator een vreemd geluid maakt, kan je best je radiator.

Hoe ontlucht ik een radiator?

Stel de thermostaat in het begin althans op diens laagst mogelijke stand en trek de stekker van de ketel uit en wacht minstens een kwartier voor je verder gaat. Hoe ontlucht ik een radiator nu ? Met behulp van een radiatorsleuteltje draait u voorzichtig het kraantje van de de laagst gelegen radiator open. Probeer het water dat uit de radiator vloeit op te vangen in een bakje. Laat de radiator ontluchten tot er water uitkomt en draai het kraantje dicht.Blijf dit herhalen voor elke radiator, werkend van beneden naar boven.

Steek de stekker van de ketel opnieuw in het stopcontact. De druk in de cv-ketel moet tussen de 1,5 en 2 bar liggen, waarna je de radiatoren weer kan aanzetten. Check wel er geen water meer uitkomt.

Heeft u een expert nodig?

Neem dan contact op met ons en een van onze experten komt langs om uw probleem op te lossen!

DRINGENDE HULP: 0486.626.831 Contactformulier