AFVOER ONTSTOPPEN

 

Wanneer op meerdere plaatsen in het huis de waterafvoer "tegenspartelt" spreken we waarschijnlijk van een verstopte riolering. Zulke afvoer of leidingen ontstoppen, is geen kinderspel en laat je best herstellen door een loodgietersbedrijf of een ontstoppingsdienst van Antwerpen.

Afvoer Ontstoppen

Een wasbak, gootsteen, vaatwasser, wasmachine, douche en toilet worden dagelijks en veel gebruikt. Wanneer je zo'n afvoer moet ontstoppen komt dit steeds ongelegen. . Laat daarom direct jouw afvoer ontstoppen door onze vakmannen en bel ons nu meteen voor een interventie. Wij staan alvast 24/7 voor jou klaar.

Oorzaken verstopte afvoer

Vervuild afvalwater is één van de meest voorkomende oorzaken van een verstopte afvoer. Dit vervuilde afvalwater bestaat uit zeepresten, etensresten, haren en vetresten, die aan de binnenwand van de afvoer gaan "vastkoeken"

Zelf jouw gootsteen ontstoppen

Wie vindt het niet (erg) vervelend als je gootsteen verstopt is ? Natuurlijk wil je zelf eerst je gootsteen ontstoppen, maar handmatig verwijderen werkt enkel wanneer je afvoer verstopt zit met grote klitten vuil. Om het ongewenste vuil uit je afvoer te verwijderen, kan je ofwel natuurlijke ontstoppingsmiddelen ofwel chemische ofwel mechanische gootsteenontstoppers gebruiken.

Een mechanische gootsteenontstopper

Een mechanische gootsteenontstopper noemt men ook wel een plopper. De zuignap op de steel, levert een onderdruk in de afvoerleiding, waardoor de verstopping loskomt en weggespoeld kan worden. Voor zwaardere verstoppingen gebruikt je dan weer beter ontstoppingsveren (spiraalveer met een boorkop en draaiend handvat. Ontstoppingsveren vind je in diverse lengtes en diktes, afhankelijk van het type afvoer. Duw de veer verder in de afvoer tot je de verstopping bereikt hebt. Al draaiend aan het handvat duwt de boorkop zich in de verstopping en wordt alles losgemaakt.

Een chemische gootsteenontstopper

Meestal op basis van natriumhydroxide (NaOH) of zwavelzuur (H2SO4), wordt opgelost in water (vloeibare ontstopper) of in de vorm van witte korrels. Giet een lepel korrels in de afvoeren voeg voorzichtig kleine hoeveelheden koud water toe. Bij het gebruik van NaOH (zeer bijtend) draag je best een veiligheidsbril te dragen en hou je afstand als de substantie begint te borrelen. Deze “reactie, ook hydrolyse genoemd, zorgt ervoor dat haren snel oplossen en de vetten gaan verzepen in het aangekoekte vuil. De vrijgekomen warmte zal het vuil dus oplossen waarna je het allemaal kan doorspoelen. Gebruik nooit een mix van gootsteenontstoppers, zoals bijvoorbeeld één op basis van NaOH (natriumhydroxide) en een andere op basis van H2SO4 (zwavelzuur). Deze stoffen neutraliseren niet alleen elkaars werking, maar creëren samen een bijtende en kokende vloeistof, die mogelijks uit je afvoer zal spuiten. Deze chemische gootsteenontstopper is niet alleen gevaarlijk voor mensen en het milieu, maar zullen zeer waarschijnlijk sommige afvoeren kunnen beschadigen. Zulke schade brengt veel hogere reparatiekosten met zich mee.

Ga zelf niet jouw verstopte gootsteen ontstoppen en bel ons voor een interventie. Aarzel daarom niet en neem direct contact met ons op. Onze specialisten staan voor jou klaar bij Stan Vermassen Ontstoppingsdienst Antwerpen

Heeft u een expert nodig?

Neem dan contact op met ons en een van onze experten komt langs om uw probleem op te lossen!

DRINGENDE HULP: 0486.626.831 Contactformulier