Wanneer je jouw CV-ketel zal vervangen, vergt dit eerst een investering, maar dankzij het hogere rendement van je nieuwe verwarmingsinstallatie zal de terugverdientijd relatief kort blijven.Tevens help je erbij om de CO2 uitstoot in de wereld te verlagen.
Ga je je cv-ketel vervangen, dan heb je dus vele keuzes. Hier vind je een overzicht van enkele mogelijkheden als je je CV-ketel gaat vervangen.Ontdek hier verder de opties als je je cv-ketel wil vervangen.
Ben je nieuwsgierig wanneer het tijd is om jouw cv-ketel te vervangen?
De levensduur van jouw CV-ketel is afhankelijk van verschillende factoren, zoals bv het keteltype en het onderhoud ervan. De ketels gaan gemiddeld 12 à 15 jaar mee, waarna de ketel inboet aan rendement en het verwarmen van jouw woning steeds maar duurder wordt. Het antwoorden op de hamvraag "wanneer mijn CV-ketel vervangen " resulteert dus in het efficiënter verwarmen van jouw woning en vermijdt dure onderhoudsbeurten.
Als een cv-ketel aan het einde van zijn levensduur is, moet je dan opnieuw dezelfde kopen of kan je voor een andere duurzamere installatie kiezen? Wat moet je doen als je je oude, gasgestookte cv ketel moet vervangen ? Door welk type ketel je de oude wil vervangen, je kan best een keuze maken door na te gaan wat je wat je echt wil en welke opties jouw woning biedt.Heb je geen gasaansluiting, dan zijn een condensatieketel of combiketel geen optie.. Je kan dan het best kiezen voor een mazoutketel op basis van stookolie. Is er wel gas aanwezig en wil je vooral besparen op je energierekening? Dan is een condensatieketel je beste keuze.
Een overzicht van 6 alternatieven voor de cv. Het Klimaatakkoord van Parijs 2015, dat 195 landen ondertekenden, stipuleert dat tegen 2050, liefst eerder, niemand nog kookt en stookt op aardgas.
CV ketel vervangen, wat zijn de kosten ?
De kostprijs is een combinatie van diverse factoren. Heb je reeds een cv-ketel aangekocht of heb je er één nodig ? Moet je oude ketel ook verwijderd te worden, hou dan rekening met extra kosten. De prijzen van de basismodellen van condensatieketels schommelen rond 1.700,00 euro, Modellen met een hoger rendement of meer vermogen kosten meteen al zo’n 4.000,00 euro of zelfs meer. De prijs van warmtepompen hangt sterk af van het type en schommelt tussen 4.000,00 en 15.000,00 EUR. Een zonneboiler , berekend op 4 personen, kost 4.000,00 à 6.000,00 EUR.
Vraag zeker na of je recht hebt op een premie voor de installatie van een van deze opties. Hierdoor zal je jouw investering nog sneller terugverdienen.
Wij houden ons er aan je zo goed mogelijk te informeren. Wil je jouw oude mazoutketel vervangen door een nieuwe mazoutketel ? Vanaf 2021 heeft de Vlaamse Regering een verbod ingevoerd op mazoutketels bij nieuwbouw of ingrijpende energetische renovaties. Heb je al een mazoutketel en wil je die vervangen door een nieuw exemplaar? Dan mag dit vanaf 2021 niet meer als er een gasaansluiting in jouw straat ligt.
Als je geen mazout meer verbruikt, is het aangeraden de ongebruikte mazouttank verwijderen. De tank moet je sowieso buiten gebruik stellen en reinigen mocht je de tank niet laten verwijderen.. Om de mazouttank te reinigen doe je beroep op een reinigingsfirma gespecialiseerd in tanksanering en tankreiniging, ook wel saneringsfirma’s genoemd. Hun erkenningsnummer bestaat uit de letters ‘SV’ en 5 cijfers (bijvoorbeeld SV00088 of SV12345). Betreft het een ondergrondse mazouttank dan is een certificaat verplicht. Bij een bovengrondse mazouttank is het aan te raden een certificaat te vragen van de reiniging. Op het certificaat staat de naam en erkenningsnummer van de technicus. Reken op een kost tussen € 500,00 tot € 750,00 voor een tankreiniging.
Opgelet: heb je een ondergrondse mazouttank definitief buiten werking gesteld? Dan moet je deze mazouttank naast reinigen ook laten verwijderen of laten opvullen met zand.
De condensatieketel: een van de populairste cv-ketels De productie van warm water is dan wel een belangrijk criterium bij het kiezen van een cv-ketel, maar welk type verwarmingsketel moet je nu kiezen? Wel, door een Europese richtlijn is het alleen nog toegelaten om bij het plaatsen van een nieuwe CV ketel voor een condensatieketel te kiezen.
Deze verwarmingsketel recupereert door middel van condensatie een deel van de warmte van de waterdamp van de verbrandingsgassen, wat de efficiëntie van je verwarming natuurlijk verhoogt. Een condenserende verwarmingsketel kan zowel op basis van mazout als aardgas functioneren.
Onze specialisten bij Stan Vermassen staan 24/7 voor je klaar om je verdere toelichting of advies te geven met betrekking tot het vervangen van jouw oude ketel door een nieuwe!
Neem dan contact op met ons en een van onze experten komt langs om uw probleem op te lossen!
DRINGENDE HULP: 0486.626.831 Contactformulier