CV INSTALLATIE

 

Bij een gemiddeld gezin beslaat het verwarmen van de woning bijna 70% van de energiekosten. Kies dus voor een efficiënte CV installatie. Centrale verwarming is verwarming vanuit een centraal punt, meestal door middel van een cv-ketel die met aardgas wordt verwarmd. De centrale verwarming kan zowel door een cv-ketel als combiketel worden verwarmd. De juiste CV-ketel en verwarmingselementen , kort gezegd de juiste CV installatie kiezen lijkt zeer complex gezien de vele soorten, met elks hun voor- en nadelen.

 

CV-installatie Mogelijkheden

In de eerste plaats dien je een keuze te maken tussen centrale of decentrale verwarming. Bij centrale verwarming wekt 1 toestel de warmte op (centrale ketel). De warmte wordt via leidingen verdeeld over de woning. Bij decentrale verwarming staan afzonderlijke toestellen in voor de warmteproductie in verschillende ruimtes. Ook de keuze van brandstof speelt een belangrijke rol. De meest gebruikte energiebronnen zijn aardgas, stookolie/mazout, elektriciteit en pellets.

Welke CV installatie u ook kiest, De warmte van een centrale verwarming moet op de een of andere manier verdeeld worden. Dit kan door middel van een radiator, convector of door bijvoorbeeld vloerverwarming. Voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten bij u thuis of in uw bedrijf, is Loodgieter Antwerpen uw vaste partner voor de installatie en het onderhoud van uw centrale verwarming en sanitaire installaties. Hebt u twijfels bij het kiezen van het juiste sanitair of CV-installatie ? Bij uw CV-installateur Loodgieter Antwerpen vindt u een ruim assortiment aan oplossingen, met alleen de beste producten die op de markt bestaan.

.

Welke CV ketel installeren ?

Afhankelijk van het rendement zijn er verschillende mogelijkheden. Een hoogrendementsketel werkt op aardgas of mazout en heeft een hoger rendement ten opzichte van de conventionele cv-ketels. Een condensatieketel (aardgas of stookolie) heeft een hoger rendement doordat de waterdamp van de rookgassen ook omgezet wordt in warmte. Je kan ook kiezen voor een pelletketel, warmtepomp, zonneboiler, …

Verwarming installatie : welke toestellen ?

Hoe we de geproduceerde warmte aanvoelen hangt af van de toestellen die u kiest voor uw verwarming installatie. De goedkoopste en populairste zijn radiatoren of convectoren. Via stralingswarmte geven radiatoren hun warmte af uit het warme water dat vanuit de cv-ketel via leidingen door de woning verspreid wordt. Bij convectoren wordt de warmte afgegeven door convectie. Heb je liever een niet zichtbare verwarmingsinstallatie, dan kan je kiezen voor vloerverwarming, luchtverwarming of wandverwarming. Deze zijn duurder, maar zorgen voor minder energieverbuik.

CV Installateur

Om een optimale werking en kwaliteit te verzekeren laat je de plaatsing van je verwarmingsinstallatie best over aan een professionele CV installateur, erkend door de Vlaamse overheid.

CV installatie werking

De cv-installatie werking bestaat hoofdzakelijk uit 3 delen.

Een standaard cv installatie werkt als volgt: Een verwarmingsketel brengt de hoeveelheid water aanwezig in de ketel op hoge temperatuur. De warmte die hiervoor nodig is, komt vrij door verbranding van brandstoffen, meestal gas of stookolie. Wanneer gebruik gemaakt wordt van zonnecollectoren of een warmtepomp, wordt het koude water, in die toestellen opgewarmd in plaats van in een ketel. Via het buizennet wordt dit warme water naar de verwarmingselementen gebracht. De elementen kunnen radiatoren, convectoren of vloer-, muur, of plafondverwarming zijn. Deze verwarmingselementen geven op hun beurt de warmte van het water terug af aan de omgeving. Hierbij warmt de omgeving op en koelt het water in de elementen af. Het afgekoelde water keert terug naar de ketel (of zonneboiler of warmtepomp), waar de cyclus opnieuw kan beginnen. HET BLIJKT ALDUS EEN ZEER COMPLEXE MATERIE WAARAAN STRENGE REGLEMENTERING ZIJN VERBONDEN.

WIJ VAN STAN VERMASSEN STAAN U GRAAG BIJ VAN BIJ HET BESLISSINGSPROCES TOT NA DE CV INSTALLATIE IN UW WONING.

CV Installatie voor beginners

Er zijn diverse vormen van warmteoverdracht.

Gevoelswarmte is een combinatie van alle 3, waarbij de ene de andere bron overheerst. Een windstille zondag begin januari in het zonnetje op een terrasje ... leuk en lekker warm door de stralingswarmte van de zon. Is dat terrasje aan het skistation in Oostenrijk, dan lijkt het nog warmer door de straling die wordt gereflecteerd door de sneeuw. Maar het blijft koud want ga maar even in de schaduw staan dan ...weg stralingswarmte van het zonnetje en weg reflectie van de straling door de sneeuw. Ook een koud briesje doet de gevoelstemperatuur zakken (door convectie).

Heeft u een expert nodig?

Neem dan contact op met ons en een van onze experten komt langs om uw probleem op te lossen!

DRINGENDE HULP: 0486.626.831 Contactformulier