JUNKERS

 

Heb je problemen met je Junkers CV ketel en/of installatie? Krijg je te kampen met een storing of defect onderdeel? Na verloop van tijd gaan slecht onderhouden verwarmingsketels & cv-installaties mankementen vertonen. Wij bij Stan Vermassen hebben een jarenlange ervaring met Junkers toestellen en helpen je graag verder met vakkundig advies en professionele hulp.

 

Junkers Service

Onze Junkers Service technici zijn opgeleid om alle toestellen te herstellen en te onderhouden. Zij staan 24/7 klaar voor jou!

Junkers Onderhoud

Elke Junkers CV ketel tussen 20 kW tot en met 100 kW dient een verplicht periodiek onderhoud te ondergaan. Men maakt een onderscheid tussen gasketels en mazoutketels. Na het Junkers onderhoud van je CV ketel ontvang je een verbrandingsattest en een reinigingsattest.

Junkers Foutcode

Hierbij een overzicht van de meest voorkomende problemen met mazoutketels en gasketel. Je leest meteen ook wat je eraan kunt doen. Vind je geen Junkers Foutcode, neem dan vrijblijvend contact met onze Junkers Service Dienst of vul het online contactformulier in .

Junkers installateur

Stan Vermassen is dé Junkers installateur voor Groot- Antwerpen. Voor een professionele installatie, onderhoud of herstelling van jouw Junkers boiler kan je ons steeds bellen.

Herstelling Junkers CV Ketel

Wanneer jouw Junkers ketel niet naar behoren meer werkt, kan je uiteraard ook rekenen op onze vakmensen bij Stan Vermassen voor een vlotte herstelling van jouw Junkers condensatieketel of eender ander type van CV ketel.. De meest voorkomende cv-problemen hebben te maken met een defect aan de ketel, de cv-inrichting met randapparaten ( boiler / warmtepomp / geiser... ), verwarmingselementen ( radiatoren, convectoren... ) en het rookafvoerkanaal (schoorsteen). De meest kwetsbare ketelonderdelen voor slijtage en mankementen aan de cv-ketel zijn de warmtewisselaar, driewegklep, expansievat, ontstekingspen, ventilator, printplaat, pakking, motor enz... Indien blijkt dat bepaalde onderdelen niet hersteld kunnen worden, dienen ze vervangen te worden.

Oude Junkers ketel vervangen door een nieuwe gascondensatieketel

De efficiëntie van verwarmingsketels neemt na verloop van tijd af, en dat heeft ook zijn gevolgen voor je portemonnee. Je oude Junkers cv ketel vervangen door een nieuwe gascondensatieketel is dan ook een slimme investering.

Ga je je mazoutketel vervangen, dan heb je dus vele keuzes. Hier vind je een overzicht van enkele mogelijkheden als je je verwarmingsketel vervangen wil. Ontdek hier verder de opties als je je cv ketel wil vervangen.De efficiëntie van verwarmingsketels neemt na verloop van tijd af, en dat heeft ook zijn gevolgen voor je portemonnee. Je oude Junkers cv ketel vervangen door een nieuwe gascondensatieketel is dan ook een slimme investering.

Mogelijkheden voor een nieuwe Junkers gascondensatieketel?

Bij het vervangen van de cv ketel voldoet een gewone hoogrendementsketel in de meeste gevallen niet meer aan de verstrengde eisen rond verwarmingsinstallaties. Daarom is een Junkers gascondensatieketel een populaire keuze. Dit type cv ketel werkt op mazout of aardgas. Bij condensatieketels wordt de waterdamp afkomstig uit de rookgassen gecondenseerd, waardoor een deel van de energie gerecupereerd wordt.

Mogelijkheden voor een nieuwe Junkers warmtepomp?

Je oude cv ketel vervangen door een Junkers warmtepomp is een erg milieuvriendelijke optie. Warmtepompen halen namelijk een groot deel van de benodigde energie uit de omgeving, zoals water, lucht of aarde. In vergelijking met conventionele verwarmingsketels verbruiken ze dus een pak minder energie. Ben je op zoek naar een professional voor de plaatsing van een warmtepomp?

Mogelijkheden voor een nieuwe Junkers zonneboiler?

Een andere milieuvriendelijke optie is de zonneboiler. Een Junkers Zonneboiler genereert via zonlicht (lees zonnepanelen) energie om het sanitair water op te warmen. Je kan een zonneboiler echter ook gebruiken voor de centrale verwarming aan de hand van een combisysteem, dat zowel een voorraadvat als een cv-brander heeft.

Praktische tip als u jouw verwarmingsketel wil vervangen

De condensatieketel: een van de populairste cv-ketels

De productie van warm water is dan wel een belangrijk criterium bij het kiezen van een cv-ketel, maar welk type verwarmingsketel moet je nu kiezen? Wel, door een Europese richtlijn is het alleen nog toegelaten om bij het plaatsen van een nieuwe CV ketel voor een condensatieketel te kiezen. Deze verwarmingsketel recupereert door middel van condensatie een deel van de warmte van de waterdamp van de verbrandingsgassen, wat de efficiëntie van je verwarming natuurlijk verhoogt. Een condenserende verwarmingsketel kan zowel op basis van mazout als aardgas functioneren.

  1. Vóór de verwarmingsketel: de isolatie
  2. Neem je tijd
  3. Kies het systeem dat het beste past bij jouw noden
  4. Houd rekening met de kosten voor aanpassing van jouw installatie
  5. Profiteer van subsidies en promoties
  6. Kies voor een moderne afstelling
  7. Neem jouw verwarmingsgewoonten onder de loep

Onze specialisten bij Stan Vermassen staan 24/7 voor u klaar om u verdere toelichting of advies te geven met betrekking tot het vervangen van jouw oude ketel door een nieuwe Junkers ketel.

Wanneer je oude ketel vervangen ?

Bent u nieuwsgierig wanneer het tijd is om jouw cv-ketel te vervangen? De levensduur van jouw CV-ketel is afhankelijk van verschillende factoren, zoals bv het keteltype en het onderhoud ervan. De ketels gaan gemiddeld 12 à 15 jaar mee, waarna de ketel inboet aan rendement en het verwarmen van jouw woning steeds maar duurder wordt.

Het antwoorden op de hamvraag "wanneer mijn CV-ketel vervangen " resulteert dus in het efficiënter verwarmen van jouw woning en vermijdt dure onderhoudsbeurten./p>

Junkers ketel, wat zijn de kosten ?

De kostprijs is een combinatie van diverse factoren. Heeft u reeds een cv-ketel aangekocht of heb je er één nodig ? Vraag zeker na of u recht heeft op een premie voor de installatie van een van deze opties. Hierdoor zal je jouw investering nog sneller terugverdienen.

Check onze promotie-acties !

Heeft u een expert nodig?

Neem dan contact op met ons en een van onze experten komt langs om uw probleem op te lossen!

DRINGENDE HULP: 0486.626.831 Contactformulier