DOUCHE ONTSTOPPEN

 

Een verstopt doucheputje overkomt ons allemaal wel eens. Haren blijven steken en zeepresten hopen zich op waardoor het water niet meer goed doorstroomt. . Hoe sneller je het probleem laat "oplossen", hiermee bedoeld verholpen dus, hoe minder risico je loopt op schade aan sanitair of rioolleidingen. Wij bij Stan Vermassen staan 24/7 klaar om je te helpen met advies en hulp en jouw douche te ontstoppen.

ONTSTOPPINGSDIENST ANTWERPEN, DE ONTSTOPPER voor gans de provincie Atwerpen. 24 UUR BEREIKBAAR.

Douche Ontstoppen

Wanneer je douchewater slecht of helemaal niet wegloopt, dan heb je een verstopping in jouw riool of afvoer en kan je maar één ding doen, nl je douche (laten) ontstoppen. Om hiervoor meteen een loodgieter te bellen, is wat voorbarig en misschien iets overdreven. Vaak kan je gerust zelf de douche ontstoppen door een ontstopper te gebruiken of een vloeibaar ontstoppingsmiddel te gebruiken. In het laatste geval dien je vaak 24 uur te wachten voor een goed effect. Is de verstopte afvoer dan nog niet verholpen dan is het tijd om een professional in te schakelen, ons dus!

Oorzaken verstopte douche

De meest voorkomende oorzaken van je verstopte douche zijn vuil, zeepresten, haren en soms "vreemde " voorwerpen. Hieronder geven wij je enkele tips om douw douche zelf proberen te ontstoppen. Betreft het een meer totale verstopping, dus meerdere verstoppingen op verschillende plaatsen, dan ligt het probleem in de riolering en afvoerbuizen en kan je best professionele hulp vragen.

Zelf jouw douche ontstoppen

Met deze tips kan je zelf jouw douche ontstoppen en kan je weer (samen) douchen zonder dat je badkamer onder water dreigt te komen staan of ontoegankelijk wordt door de stank. Gebruik alvast een filter in je doucheputje om haren tegen te houden. Als je deze ledigt na elke douchebeurt, zullen de meeste haren en zeepresten worden opgevangen.

Kokend water

Is eerder een voorbehandeling en werkt niet voor de "ergere verstoppingen" Giet kokend water in het putje om vettige zeepresten weg te spoelen.

Baking soda en azijn

Een natuurlijk alternatief voor chemische en dure ontstopper, dus beter voor het milieu en goedkoop. Baking soda en azijn zijn niet slecht voor het milieu. Meng juist gedoseerd : 50 gram baking soda met 80 milliliter azijn in een emmer. Begint dit te bruisen, giet het dan meteen in het "putteke".Goed naspoelen met warm water na een uurtje inwerken.

Haarbal er uithalen

Meestal wordt de verstopping veroorzaakt door een haarbal. Soms kun je deze haarbal er zelf uithalen door het putje los te schroeven en met je vingers (handschoenen !) de haren eruit te halen.

Kapstop of kledinghanger of ijzerdraad

Ligt de verstopping dieper, gebruik je een kapstop of kledinghanger of ijzerdraad om het haar uit de leiding te "vissen". Maak een klein haakje aan het uiteinde en duw het ijzerdraad in het putje en "vissen" maar ... Herhaal deze draaibeweging tot je geen haren meer kan "vissen" uit de leiding.

Ontstoppingsveer

Een ontstoppingsveer is dan weer iets evidenter voor de niet-(zo)-handigen.

Chemische ontstopper

Een chemische ontstopper is dan de laatste doe-het-zelf tip, alhoewel deze produkten schade kunnen toedienen aan je leidingen en vooral aan ons milieu.

Loodgieter

Heeft niets geholpen, dan kan je beter een loodgieter bellen die de verstopping snel en veilig kan oplossen. Wij staan alvast voor je klaar met onze vakkennis en specialisten.

Heeft u een expert nodig?

Neem dan contact op met ons en een van onze experten komt langs om uw probleem op te lossen!

DRINGENDE HULP: 0486.626.831 Contactformulier