JUNKERS ONDERHOUD

 

Wij verzorgen het onderhoud van jouw Junkers CV ketel. Een Junkers ketelonderhoud verschilt qua type installatie en brandstof. Wij zijn gespecialiseerd en gecertificeerd met betrekking tot het onderhoud van jouw condensatieketel en hoogrendement verwarmingsketel, gasketel of mazoutketel.

Junkers Onderhoud voor Groot- Antwerpen

Een regelmatig onderhoud van jouw Junkers verwarmingsketel kan de levensduur enorm verlengen. Het verplicht onderhoud van een Junkers boiler op gas gebeurt tweejaarlijks, terwijl een Junkers boiler op mazout of vaste brandstof elk jaar een grondig onderhoud moet krijgen. Voor een grondig en professioneel onderhoud van jouw Junkers CV ketel doet je best beroep op een vakman. Gespecialiseerde technici van Stan Vermassen beschikken over de geschikte certificaten om het onderhoud van jouw Junkers boiler of condensatieketel gegarandeerd tot een goed einde te brengen.

Wat hoort bij een onderhoud van jouw Junkers verwarmingsketel?

Een onderhoud van jouw Junkers verwarmingsketel omvat het schoonmaken van de brander, controle van de ionisatie en onstekingspinnen, het meten van waterdruk de gasdruk en zeer belangrijk de CO-meting waarvoor je een attest krijgt. Bij aardgasketels met open schouw wordt ook de schoorsteen schoongemaakt.

Hoe onderhouden wij jouw Junkers ketel?

 1. Demonteren onderdelen
 2. Alle onderdelen zoals brander en ventilator worden van de Junkers condensatieketel of HR ketel verwijderd. Hierdoor is de warmtewisselaar bereikbaar en kan deze grondig gereinigd worden. Ook de onderdelen die verwijderd werden worden onderhouden.
 3. Warmtewisselaar en onderdelen reinigen
 4. De warmtewisselaar, brander, ventilator en andere onderdelen worden grondig gekuist. De elektrodenset wordt vervangen indien nodig. Bij een gascondensatieketel wordt tevens de siffon gereinigd.
 5. Druk installatie en expansievat controleren
 6. De waterdruk van jouw cv-installatie en voordruk expansievat worden gecontroleerd en indien nodig terug op punt gezet.
 7. Dichtingen vervangen
 8. Bij het terug monteren van de chauffageketel worden alle dichtingen vervangen zoals voorgeschreven door de fabrikant. Enkel dichtingen van het merk zelf worden hiervoor gebruikt.
 9. testen op (rook)gasdichtheid
 10. Na het terug monteren van alle onderdelen wordt de Junkers installatie getest op gas- en rookgasdichtheid. Hierdoor garanderen wij voor 100 % een veilig onderhoud.
 11. Verwarmingsketel uitmeten
 12. De rookgassen van jouw verwarmingsketel worden uitgemeten door middel van een rookgasanalysator. Hierdoor kunnen we nagaan of jouw gasketel veilig en milieuvriendelijk brandt. Oa CO en zuurstof worden gemeten, alsook het rendement van jouw Junkers CV ketel.
 13. Digitaal opmaken verbrandings- en reinigingsattest
 14. Op het einde van het onderhoud schrijven we de attesten uit. We maken deze verbrandingsattesten en reinigingsattesten op een digitaal platform waardoor we garanderen dat ze conform zijn.

Belang van Junkers Onderhoud

Naast de veiligheid van jouw gezin en woning, zal het periodiek ketel onderhoud, de levensduur van jouw installatie verlengen en het rendement langer op peil houden. Hierdoor vermijd jhe hogere energiekosten en ben je er tijdig bij om verborgen gebreken te detecteren en herstellen waardoor extra kosten in de toekomst vermeden worden met betrekking tot het onderhoud van jouw ketel in jouw woning te Antwerpen.

Heeft u een expert nodig?

Neem dan contact op met ons en een van onze experten komt langs om uw probleem op te lossen!

DRINGENDE HULP: 0486.626.831 Contactformulier