LEKKAGE

 

Heb je een lekkage in een van de leidingen of afvoerbuizen, dan is dat één van de mogelijke oorzaken van latere vochtproblemen. Of een lekkende kraan of een lekkende radiator ? Vaak blijft een lek lang onopgemerkt waardoor de gevolgen ervan pas na een tijdje zichtbaar worden. Hoe herken je een lekkage, wat zijn de gevolgen ervan en hoe los je dit op ? Allemaal niet evident en absoluut dringend ! Wij bij Stan Vermassen Loodgieter Antwerpen staan 24/7 klaar om je te helpen en ervoor te zorgen dat de vochtschade niet erger wordt en wordt opgelost.

 

Hoe ontdek ik een lekkage?

Hoe ontdek ik een lekkage, bijvoorbeeld van de centrale verwarming ? Je meet ’s ochtends simpelweg de waterdruk in je cv-ketel, en checkt 's avonds of de waterdruk is gezakt. In dit geval heeft u een serieuze lekkage. Zoniet wacht u enkele dagen af. Bij een daling van meer dan 0.2 bar, adviseren wij je meteen een een loodgieter te contacteren.

Vooraleer je deze controle wenst te doen, kan je best de cv bijvullen. Standaard bedraagt de waterdruk 1.8 tot 2.0 bar op de manometer.

Lekkage en gevolgen

De gevolgen van een lekkage kan je onderverdelen qua ernstigheid. Zo heb je de onaangename en afzichtelijke gevolgen zoals vocht- en schimmelplekken, stank, afpellend behang of verf en tenslotte ... ongedierte. Daarnaast heb je schade aan je woning, al dan niet herstelbaar. Denk maar aan het houtwerk, isolatie ... Tenslotte en vooral de schade aan je gezondheid, denk maar aan luchtwegenaandoeningen, longziekten ...

Lekkage oplossen

Nu je de lekkage hebt kunnen opsporen, moet je deze nog oplossen. Afhankelijk van de omvang en aard van de lekkage, zal je misschien breekwerken moeten uitvoeren. Controleer zeker in hoeverre het vocht schade heeft aangebracht. Het niet verwijderen van aangetaste materialen kan verdere vochtschade veroorzaken. Schakel daarom best een vakman in die over de nodige kennis en apparatuur beschikt om de lekkage op te sporen en te repareren. Wij bij Stan Vermassen Loodgieter Antwerpen staan 24/7 klaar om je te helpen en ervoor te zorgen dat jouw waterverbruik niet verder oploopt en de vochtschade niet erger wordt en wordt opgelost.

Lekkende kraan

Iedereen heeft weleens een lekkende kraan in huis. Bij lekkages sijpelt het water namelijk uit de leidingen en afvoerbuizen en daardoor dringt het enig tijd later ook in de muren, vloer en het plafond. Als je dit opmerkt moet je snel optreden. Je hebt natuurlijk niet graag waterschade aan je woning of een onnodig hoge factuur voor je waterverbruik.

Lekkende radiator

Bij Stan Vermassen Loodgieter Antwerpen willen we je graag verder helpen om dit op één na irritantste geluid in huis te doen stoppen. Welke dat andere geluid is, laten wij dan weer maar al te graag aan u over ... Waarom lekt welke radiator ?  Is de bereikbaarheid van de oorzaak voldoende om zelf te doen ? Moet ik dan mijn radiator dan maar vervangen of ... Wij luisteren graag naar al je vragen en overlopen samen met jou de mogelijkheden.

Heeft u een expert nodig?

Neem dan contact op met ons en een van onze experten komt langs om uw probleem op te lossen!

DRINGENDE HULP: 0486.626.831 Contactformulier